Bouwkundige inspecties: objectief beeld bouwkundige staat vastgoed

Dit mag u verwachten

Een bouwkundige inspectie kan zowel bij een bestaand pand als bij nieuwbouw worden uitgevoerd.

Bij koop en verkoop van bedrijfspanden is het cruciaal om een goed beeld te hebben van de staat waarin uw vastgoed verkeert. Tijdens een grondige, onafhankelijke inspectie breng ik eventuele zichtbare gebreken en achterstallig onderhoud in kaart. Met deze visuele inspectie – inclusief de verslaglegging in foto’s – verkleint u het risico op onvoorziene, bouwkundige gebreken en de daaruit voortkomende kosten.

Vooropname bij huur en verhuur

Bij huur en verhuur is het verstandig om voor aanvang van de huurperiode een zogenoemde vooropname van de bouwkundige staat te laten maken. Zo voorkomt een woningcorporatie of vastgoedeigenaar dat een nieuwe huurder de kosten betaalt van herstelwerkzaamheden waarvoor hij niet verantwoordelijk is. Een rapport van een vooropname speelt een belangrijke rol als er schades worden geclaimd.

Van kruipruimte tot nok van het dak

Als ervaren bouwkundig inspecteur voer ik bij zowel verkoop als verhuur van bedrijfspanden een objectieve inspectie uit. Mijn focus richt zich daarbij op het gehele pand: van eventuele kelder tot dakgoot en nok van het dak. Vanzelfsprekend onderwerp ik ook alle tussenliggende etages en binnenruimtes aan een kritische blik. Mijn bevindingen leg ik vast: schriftelijk en met foto’s.